SKŁADNIKI:
- 2, 3 małe cukinie
- 1,2 papryki (różnego koloru)
- ok. 400gram pieczarek
- ok. 2 kiełbasy śląskie
- ok. 2 kiełbasy podwędzane lub kabanosy
- cebula
- przecier pomidorowy (najlepiej domowy), lub kilka pomidorów parzymy, obieramy ze skórki, kroimy i wrzucamy do rondla, dusząc leczo tak długo aż pomidory się rozpadną
- koncentrat pomidorowy
- przyprawy (prażona cebula, pieprz, sól, oregano, papryka, czosnek, kumin, chili)
PRZYGOTOWANIE:
- Wszystkie warzywa myjemy.
- Cukinię i pieczarki obieramy i kroimy w kostkę.
- Papryki wydrążamy i kroimy w kostkę, kiełbasę w półplasterki.
- Pokrojoną cebulę wrzucamy do dużego rondla na rozgrzany olej i smażymy, dorzucamy kiełbasy i smażymy razem. Cukinię i pieczarki wrzucamy do garnka, zalewamy wrzątkiem i chwilę podgotowujemy. Odcedzamy i wrzucamy do usmażonej z cebulą kiełbasy.
- Dodajemy paprykę następnie wlewamy przecier pomidorowy i kilka łyżeczek koncentratu pomidorowego - dla podkreślenia smaku pomidorów.
Dusimy kilka minut i gotowe! :)
najlepsze danie dla każdego mężczyzny:)
OdpowiedzUsuńMyślę ,że dla kobiety również :)
UsuńPalce lizać :)
OdpowiedzUsuńpycha! :)
OdpowiedzUsuńBez dwóch zdań :)
UsuńYey! Prezentuje się świetnie. Czekam na więcej takich przepisów
OdpowiedzUsuńNa pewno nie pozwolimy długo czekać :)
OdpowiedzUsuńZnakomita potrawa na tę pore roku .. zrobiłam to mężowi i meczy mnie kiedy zrobie znowu ... Polecam !!!
OdpowiedzUsuńWygląda niesamowicie a smauje jeszcze lepiej !! :)))
OdpowiedzUsuń