czwartek, 7 listopada 2013

Sernik z bitą śmietaną


Składniki na spód :
·         1,5 szklanki mąki,
·         1 szklanka cukru,
·         1 kostka „Kasia”,
·         1 jajko.

Składniki na masę serową :
·         1kg sera przemielonego,
·         1 szklanka cukru,
·         7 jajek (rozdzielić osobno żółtka, osobno białka),
·         2 budynie śmietankowe,
·         2 kremówki.


Przygotowujemy miskę do której wrzucamy składniki na spód : 1,5 szklanki mąki,szklankę cukru,1 „Kasię”, 1 jajko.



Następnie należy zagnieść ciasto i wyłożyć nim blachę.


Następnie mieszamy składniki na masę serową i dodajemy do tego ubite białka.

W kolejnym kroku dodajemy ubitą kremówkę.


Wszystko razem dokładnie mieszamy.

I na samym końcu wylewamy masę serową na ciasto którym wyłożona jest blacha.

Pieczemy ok. 1,5 godziny w 180˚-200˚.







2 komentarze:

  1. bardzo prosty i szybki przepis a z praktyki wiem im prostszy przepis tym końcowy efekt jest zaskakująco pyszny zdjęcie ostatecznie wyglądającego placka potwierdza to co napisałam wcześniej i dlatego sprawdziłam przepis polecam!

    OdpowiedzUsuń
  2. Ile ma byc tej kremówki???Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń