czwartek, 7 listopada 2013

Zupa serowo-brokułowa

Składniki :
·         2 kostki rosołowe,
·         1 średni brokuł,
·         3 serki topione,
·         makaron,
·         sól, pieprz

Wrzucamy kostki rosołowe do wody.

Następnie do gotującej wody dodajemy brokuły.



Dalej dodajemy serki topione cały czas gotując zupę na lekkim ogniu. 


 Mieszamy do roztopienia się serków, następnie miksujemy
Gotujemy makaron i wkładamy do zupy.
Smacznego !

3 komentarze:

  1. Wszystko ładnie i pięknie ALE jak ktoś prowadzi bloga to błagam gotujmy prawdziwie...
    Bulion na kostce rosołowej?
    Tak to może sobie pogotować ktoś dla siebie w swoim domu. O bulionie z warzyw to chyba "Pani" nie słyszała.
    A szkoda.
    Oddaj fartucha!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zgadzam sie, a poza tym taka zupa ktora ma byc dobra i dobrze zrobiona to nie tylko topiony ser(niezdrowy zreszta) i brokul na bulionie z kostki. To tez inne sery np. Cheddar i co wiecej taka zupa bazuje na kremowej smietance oraz na wiekszej gamie warzyw niz tylko brokul. Co wazne taka zupa wymaga dobrego przyprawienia znacznie ambitniejszego niz sol i pieprz. Warto tu pomysles o kurkumie czy szafranie. No coz. Gotowac kazdy moze, ale nie kazdy potrafi.

      Usuń
  2. Zupka mniam mniam

    OdpowiedzUsuń