SKŁADNIKI:
Piersi z kurczaka kroimy w kostkę.
Mięso prószamy solą i przyprawą do szaszłyków.
Przykrywamy i dusimy jeszcze kilka minut.
Sos: 5-6 łyżek majonezu lekko podgrzewamy w garnku cały czas
mieszając oraz dodając curry, ale tylko tyle
żeby zrobił się ładny żółty kolor.
- 1/2 czerwonej papryki,
- 6 średnich pieczarek,
- 2 piersi z kurczaka,
- 4 małe cebule,
- przyprawa do szaszłyków,
- ryz,
- majonez,
- przyprawa curry
- patyczki do szaszłyków
Piersi z kurczaka kroimy w kostkę.
Mięso prószamy solą i przyprawą do szaszłyków.
Pieczarki i cebule kroimy w plasterki ,a paprykę w kostkę.
Na patyczek nakładamy kolejno:paprykę, pieczarkę, mięsko, cebulkę, mięsko, pieczarkę i paprykę lub wg uznania.
Na rozgrzaną patelnie z olejem wkładamy szaszłyki i obracamy
co jakiś czas żeby mięsko z każdej strony się obsmażyło.
Przykrywamy i dusimy jeszcze kilka minut.
Szaszłyki podajemy z sosem i
ugotowanym ryżem.
Idealnie nadają się również na grilla :) Polecam!
OdpowiedzUsuńsuper
OdpowiedzUsuń